Sałatka z groszkiem i paluszkami surimi
Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z groszkiem, ziemniakami i paluszkami surimi. Idealna na każdą okazję. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- 500 g paluszków surimi
- 5 ogórków konserwowych
- 5 jajek
- 5 ziemniaków
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 puszka groszku konserwowego
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- Paluszki surimi kroimy w krążki. Ogórki kroimy w kostkę.
- Ziemniaki obieramy, myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Po ugotowaniu studzimy i drobno kroimy.
- Jajka gotujemy na twardo. Następnie obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
- Rzodkiewkę myjemy, drobno kroimy.
- Groszek odlewamy z zalewy. Na koniec dodajemy majonez, sól, pieprz. Dokładnie wszystko mieszamy, przekładamy do naczynia i dekorujemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze