Trwa ładowanie...
d1uphjn
d1uphjn

Sałatka z grillowanych warzyw

Przepis

Na ruszt warto wrzucić nie tylko mięso, ale też warzywa. Będą one świetna bazą do przygotowania pysznej sałatki. Wypróbujcie koniecznie przepis Ewy Wachowicz.

5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Sałatka z grillowanych warzyw
Archiwum prywatne
Składniki
  • 1 garść rukoli
  • ½ papryki żółtej
  • ½ papryki zielonej
  • 1 główka czosnku
  • kilka plastrów cukinii
  • 1 cebula czerwona
  • gałązka pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Pesto:

  • 1 garść orzechów piniowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 garść rukoli
  • 1 garść liści bazylii
  • 1/3 szklanki oliwy
Przepis
  • Orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni. Wrzucić do miksera(część orzeszków zostawić do posypania sałatki). Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.
  • Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki, przekrojoną na pół główkę czosnku, plastry cukinii, czerwoną cebulę i pomidorki koktajlowe (wcześniej ułożyć je na tacce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą).
  • Do miski wrzucić rukolę i grillowane warzywa. Dodać pesto i wszystko razem wymieszać. Udekorować orzeszkami piniowymi.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z grillowanych warzyw
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d1uphjn
d1uphjn
d1uphjn
d1uphjn
Więcej tematów
d1uphjn