Sałatka tortellini. Niezastąpiona na domowej imprezie

Nie masz pomysłu, czym tym razem zaskoczyć swoich gości? Z pomocą przychodzi Ewa Wachowicz. Tym razem dziennikarka proponuje pyszną sałatkę tortellini. Ładnie prezentuje się na stole, jest bardzo smaczna i znika w błyskawicznym tempie.

Sałatka tortellini. Niezastąpiona na domowej imprezieSałatka tortellini. Niezastąpiona na domowej imprezie
Ewa Wachowicz

Składniki

  • tortelini z mięsem albo serem i szpinakiem
  • 200 g szynki konserwowej
  • 4 niewielkie ogórki konserwowe
  • 3 jajka na twardo
  • 1 puszka kukurydzy
  • majonez
  • sól
  • pieprz
  • 1 garść natki pietruszki

Przepis

Tortellini ugotować i odcedzić. Przełożyć do szklanej miski. Szynkę, ogórki konserwowe i jajka pokroić w kostkę. Dorzucić do miski z tortellini. Dodać odsączoną kukurydzę. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez a na końcu posypać natką pietruszki.

Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości