Ryba zapiekana z makaronem i pomidorami
Smaczny pomysł na filety rybne. Roladki ze szpinakowym farszem, do tego pomidory i makaron. Połączenie idealne.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Szpinak przesmażyć na maśle, dodać twaróg i posiekany ząbek czosnku, wymieszać, pastę przyprawić solą i pieprzem, uformować z niej małe porcje.
- Filety opłukać, duże przekroić wzdłuż na połowę, skropić sokiem z cytryny, filetami owijać porcje szpinaku, spiąć wykałaczką.
- Makaron ugotować, osączyć, żaroodporne talerze posmarować olejem, na każdym ułożyć pierścień z makaronu.
- W środku położyć roladkę, makaron zalać sosem z posiekanych pomidorów i czosnku, zapiekać 20 min. w 200 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl