Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Ryba z młodą kapustą w naleśniku

Przepis

Lubicie kulinarne eksperymenty? Mamy dla was przepis na rybę z młodą kapustą zapiekaną w naleśnikach. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila". Swoim pomysłem podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl.

1.0
(5 głosów)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Ryba z młodą kapustą w naleśniku
dziejesie.wp.pl
Ryba z młodą kapustą w naleśniku
Składniki

Składniki na naleśniki:

  • 2 szk. mąki pszennej
  • jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

Składniki na farsz:

  • 1 mała główka kapusty młodej
  • 1 marchew
  • vegeta
  • ocet
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ kg fileta rybnego ( u mnie sum)
  • 2 jajka
  • mąką pszenna do panierki
  • olej do smażenia
  • sól
  • sos meksykański w słoiczku
  • 20 dag sera żółtego
Przepis

Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa zalewamy wodą, doprawiamy vegetą i gotujemy. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku następnie w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy stopniowo, mieszając żeby nie powstały grudki. Smażymy naleśniki.

Na każdym naleśniku układamy rybę i trochę kapusty, zwijamy w kopertki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch smarujemy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera w piekarniku w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d3b3on1
Ryba z młodą kapustą w naleśniku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1