Ryba z młodą kapustą w naleśniku
Lubicie kulinarne eksperymenty? Mamy dla was przepis na rybę z młodą kapustą zapiekaną w naleśnikach. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila". Swoim pomysłem podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Składniki na naleśniki:
- 2 szk. mąki pszennej
- jajko
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 szklanka mleka
- szczypta soli
Składniki na farsz:
- 1 mała główka kapusty młodej
- 1 marchew
- vegeta
- ocet
- 1 łyżka mąki pszennej
- ½ kg fileta rybnego ( u mnie sum)
- 2 jajka
- mąką pszenna do panierki
- olej do smażenia
- sól
- sos meksykański w słoiczku
- 20 dag sera żółtego
Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa zalewamy wodą, doprawiamy vegetą i gotujemy. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku następnie w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy stopniowo, mieszając żeby nie powstały grudki. Smażymy naleśniki.
Na każdym naleśniku układamy rybę i trochę kapusty, zwijamy w kopertki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch smarujemy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera w piekarniku w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze