Ryba z młodą kapustą w naleśniku

Lubicie kulinarne eksperymenty? Mamy dla was przepis na rybę z młodą kapustą zapiekaną w naleśnikach. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila". Swoim pomysłem podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl.

Ryba z młodą kapustą w naleśnikuRyba z młodą kapustą w naleśniku
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki na naleśniki:

  • 2 szk. mąki pszennej
  • jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli

Składniki na farsz:

  • 1 mała główka kapusty młodej
  • 1 marchew
  • vegeta
  • ocet
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ kg fileta rybnego ( u mnie sum)
  • 2 jajka
  • mąką pszenna do panierki
  • olej do smażenia
  • sól
  • sos meksykański w słoiczku
  • 20 dag sera żółtego

Przepis

Kapustę szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Warzywa zalewamy wodą, doprawiamy vegetą i gotujemy. Pod koniec gotowania wlewamy ocet i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

Przepis

Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelcem jaku następnie w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Przepis

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe łączymy ze sobą, pamiętając, że mleko wlewamy stopniowo, mieszając żeby nie powstały grudki. Smażymy naleśniki.

Przepis

Na każdym naleśniku układamy rybę i trochę kapusty, zwijamy w kopertki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, wierzch smarujemy sosem meksykańskim i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach serem. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera w piekarniku w 180 st. C.

Wybrane dla Ciebie
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Podsmażam na maśle i wbijam jajka. Po takiej jajecznicy mam więcej energii niż elektrownia
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się
Seniorzy powinni jeść jedną dziennie. Pomaga obniżyć cholesterol i opóźnić starzenie się