Rozgrzewająca zupa z soczewicy. Jak ją zrobić?
Rozgrzewająca zupa z soczewicą i mlekiem kokosowym to doskonała propozycja na chłodne jesienne popołudnie. Zupa jest niezwykle aromatyczna i sycąca. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
Składniki
Przepis
- Cebulę, marchewki i cukinię drobno pokrój. Podsmaż je na oleju kokosowym doprawiając solą, pieprzem, imbirem i czubricą.
 - Wsyp soczewicę i wlej tyle wody, aby przykryła warzywa.
 - Gotuj ok. 10 min. Dodaj pomidory i mleko kokosowe oraz curry i kurkumę.
 - Gotuj kolejne 10 min.
 - Zupę dopraw do smaku. Podawaj posypaną natką pietruszki, kolendrą lub sezamem.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl