Roladki z marynowanymi pieczarkami

Szukasz pomysłu na smaczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj przepis na schabowe roladki z marynowanymi pieczarkami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Roladki z marynowanymi pieczarkamiRoladki z marynowanymi pieczarkami
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 420 g pieczarek marynowanych
  • 180 g serka topionego ze szczypiorkiem
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
  • Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.
  • Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja