Roladki z marynowanymi pieczarkami
Szukasz pomysłu na smaczny obiad dla całej rodziny? Wypróbuj przepis na schabowe roladki z marynowanymi pieczarkami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg schabu
- 420 g pieczarek marynowanych
- 180 g serka topionego ze szczypiorkiem
- ½ pęczka szczypiorku
- 2 jajka całe
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierki
- sól, pieprz
Przepis
- Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
- Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.
- Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl