Roladki z kurczaka duszone z warzywami
Soczyste roladki z kurczaka duszone w warzywach są doskonałą alternatywą dla zwykłych panierowanych kotletów. Podane z ryżem lub ulubioną kaszą będą sycącym, smacznym i zdrowym daniem obiadowym.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 1 pierś z kurczaka
- 2 małe cukinie
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1/2 szklanki bulionu
- pęczek natki pietruszki
- olej
- sól, pieprz
- Mięso umyć, pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
- Cukinie umyć i obrać. Jedną pokroić w słupki, drugą w plastry lub kostkę. Marchewkę i cebulę również pokroić w plastry lub kostkę.
- Na każdym plasterku mięsa ułożyć słupek cukinii i zrolować. Roladki zrumienić na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, wyjąć.
- Włożyć cukinię i marchewki, podsmażyć. Dodać pomidory, przyprawić do smaku. Dusić około 5 minut.
- Do warzyw włożyć roladki, zalać bulionem. Dusić 10 minut. Przed podaniem posypać natka pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze