Roladki schabowe ze śliwką w sosie serowym
Tradycyjne kotlety schabowe to klasyk polskiej kuchni, ale z czasem mogą się nieco znudzić. jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich, przygotujcie zamiast zwykłych kotletów roladki w aromatycznym sosie serowym. Pycha! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, pieprzem, każdy kawałek mięsa smaruję cienko musztardą, układam połowę plasterka boczku i po trzy śliwki suszone.
- Mięso zwijam w roladki i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
- Masło rozpuszczam w rondelku, wlewam śmietanę, dodaję żółty ser, starty na tarce o dużych oczkach, doprawiam solą, pieprzem, papryką słodką oraz gałką muszkatołową. Gotuję do chwili rozpuszczenia się żółtego sera.
- Sosem polewam roladki, podaję z ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl