Roladki schabowe w sosie serowym

Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponujemy roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Roladki schabowe w sosie serowymRoladki schabowe w sosie serowym
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 8 łyżeczek musztardy
  • 8 słupków sera żółtego
  • 8 słupków ogórka kiszonego
  • 8 pasków boczku parzonego
  • 10 dag sera mozzarella
  • 150 ml śmietany 30 proc.
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • sól

Przepis

  • Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po słupku sera oraz ogórka.
  • Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  • Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
  • Śmietanę gotuję z startym serem mozzarellą, gałką muszkatołową i solą do smaku.
  • Sos wykładam na dno naczynia, układam na sosie upieczone roladki. Danie gotowe. Smacznego.
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości