Roladki schabowe w sosie serowym
Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponujemy roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 kg schabu
- 8 łyżeczek musztardy
- 8 słupków sera żółtego
- 8 słupków ogórka kiszonego
- 8 pasków boczku parzonego
- 10 dag sera mozzarella
- 150 ml śmietany 30 proc.
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- sól
Przepis
- Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po słupku sera oraz ogórka.
- Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
- Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
- Śmietanę gotuję z startym serem mozzarellą, gałką muszkatołową i solą do smaku.
- Sos wykładam na dno naczynia, układam na sosie upieczone roladki. Danie gotowe. Smacznego.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl