Trwa ładowanie...
05-01-2017 14:42

Regenerujący bulion i inne rodzinne smaki

Smaki dzieciństwa i dania dla karmiących kobiet w prostych przepisach.

d2ktrcl

Rodzinny jadłospis musi być urozmaicony, a przede wszystkim potrawy powinny być dobrze doprawione. To sprawi, że jedzenie będzie smaczne i nawet największy niejadek skusi się chociaż na spróbowanie. Piotr Kucharski poleca dla mam i reszty rodziny m.in. przygotowanie zapiekanego ryżu z jabłkiem, regeneracyjny bulion i potrawkę z buraków.

Regenerujący bulion

Składniki:
600 g mieszanego mięsa z kością: gicz wołowa, szyja z indyka, noga z kaczki
5-6 marchewek
2 korzenie pietruszki
1 mały seler
1 por
2-3 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
0,5 łyżeczki soli
1 łyżeczka kozieradki
kawałek glonów kombu

Przygotowanie:
Mięsa umyć, zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu około 2 godzin. Marchewki, pietruszki, seler i por obrać i pokroić, dodać do garnka. Wywar zagotować, następnie zmniejszyć płomień i gotować około 3-4 godzin. Wywar można pić, aby się wzmocnić oraz używać do przygotowania zup, potrawek i różnego rodzaju kasz i ryżu.

d2ktrcl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ktrcl
Więcej tematów