Pyszna karkówka dla leniwych. Mięso wyjdzie wyjątkowo soczyste i miękkie
Soczysta karkówka z piekarnika to wyśmienity pomysł na rodzinny obiad. Z naszym przepisem mięso wyjdzie wyjątkowo miękkie. Na dodatek przy przygotowaniu tej pieczeni wcale się nie napracujesz. Będzie szybko, łatwo i pysznie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Ponad 120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Blachę lub naczynie żaroodporne wysypać solą (warstwa grubości 1 cm).
- Na soli ułożyć karkówkę, następnie posmarować grubą warstwą musztardy i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.
- Piec przez około 2 godziny.
- Pokroić w plastry i podawać z ziemniaczkami i surówką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl