Pyszna karkówka dla leniwych. Mięso wyjdzie wyjątkowo soczyste i miękkie
Soczysta karkówka z piekarnika to wyśmienity pomysł na rodzinny obiad. Z naszym przepisem mięso wyjdzie wyjątkowo miękkie. Na dodatek przy przygotowaniu tej pieczeni wcale się nie napracujesz. Będzie szybko, łatwo i pysznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Blachę lub naczynie żaroodporne wysypać solą (warstwa grubości 1 cm).
- Na soli ułożyć karkówkę, następnie posmarować grubą warstwą musztardy i przełożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.
- Piec przez około 2 godziny.
- Pokroić w plastry i podawać z ziemniaczkami i surówką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze