Puszysta babka majonezowa. Prosty przepis na wielkanocne ciacho
Puszysta i pyszna babka majonezowa to najlepsze ciasto na wielkanocny stół. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Dzięki dodatkowi majonezu ciasto jest wyjątkowo delikatne, miękkie i wilgotne. Po upieczeniu babkę można polać cytrynowym lukrem.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć z żółtkami.
- Dodawać stopniowo mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i aromat.
- Masę połączyć z majonezem, dokładnie wymieszać.
- Piec około 45 min. w temp. 170 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl