Puszysta babka majonezowa. Prosty przepis na wielkanocne ciacho
Puszysta i pyszna babka majonezowa to najlepsze ciasto na wielkanocny stół. Przepis jest bardzo prosty i szybki. Dzięki dodatkowi majonezu ciasto jest wyjątkowo delikatne, miękkie i wilgotne. Po upieczeniu babkę można polać cytrynowym lukrem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, połączyć z żółtkami.
- Dodawać stopniowo mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i aromat.
- Masę połączyć z majonezem, dokładnie wymieszać.
- Piec około 45 min. w temp. 170 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze