Trwa ładowanie...
d2brt7p
02-11-2008 19:04

PUREE ZIEMNIACZANE ZE SZCZYPIORKIEM

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2brt7p
Składniki
  • 1kg ziemniaków(65dag po obraniu)
  • sól
  • pół szkl mleka
  • pół pęczka szczypiorku
  • 4dag masła lub margaryny
Przepis

Obrane ziemniaki po umyciu zalać przegotowaną wodą, osolić, ugotować, odcedzić, odparować.Dodać do ziemniaków mleko i masło, ucierać pałką aż powstanie puszysta, jasna masa.Wsypać część szczypiorku do ziemniaków, pozostałym posypać porcje już ułożone na talerzach.Podać do mięsa, smażonych, pieczonych lub duszonych ryb, do jaj sadzonych.

Przepis dodał użytkownik karolinasialkowska

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2brt7p
d2brt7p
d2brt7p
Więcej tematów
d2brt7p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj