Trwa ładowanie...
d2psc1k
Pstrąg w maśle ziołowym oraz frytki z brukwi

Pstrąg w maśle ziołowym oraz frytki z brukwi

Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg należy do najzdrowszych ryb. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. Jest też bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d2psc1k

Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg to jedna z najzdrowszych ryb. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. Jest bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.

Mikołaj Rey wraz z właścicielką gospodarstwa ekologicznego w Łukówcu, Elżbietą Baranek przygotował pstrąga w maśle ziołowym. Do tego przyrządzili frytki z brukwii. Pstrąg jest po pomysłem na wykwitną i zdrową kolację.

Kucharz pokazał jak przygotowuje się domowe masło.

d2psc1k

Podziel się opinią

Share

d2psc1k

d2psc1k