Pstrąg w maśle ziołowym oraz frytki z brukwi
Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg należy do najzdrowszych ryb. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. Jest też bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.
Najlepiej smakuje świeży, dopiero co złowiony z górskiego strumyka. Pstrąg to jedna z najzdrowszych ryb. To doskonałe źródło mikroelementów, przede wszystkim selenu i jodu. Jest bogaty w wiele witamin, m.in. A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Zawiera najwięcej kwasu omega-3 ze wszystkich ryb słodkowodnych. W dodatku w 100 g ryby zawarte jest tylko 116 kcal. Ryba jest więc polecana osobom przestrzegającym diety.
Kucharz pokazał jak przygotowuje się domowe masło.