Przyprawy w zasięgu dłoni. Uporządkuj kuchenne półki

Czas na kuchenne rewolucje przed świętami! Najlepiej zacząć je od uporządkowania półek z przyprawami. Przetrzymujesz zioła w nieestetycznych, papierowych opakowaniach? Czas to zmienić!

Obraz
Źródło zdjęć: © 123RF.COM
Karolina Kołodziejczyk

Najłatwiej jest przechowywać zioła, przyprawy i inne proszki w pojemniczkach, które łatwo schować m.in w szufladzie. To idealne rozwiązanie dla osób, które mają niewiele miejsca w kuchni. Możesz również zaopatrzyć się w niewielką półkę z małymi przegródkami, gdzie z łatwością schowasz pojemniczki.

Jeśli naprawdę dysponujesz niewielką kuchnią i każdy centymetr w niej ma znaczenie, doskonałym sposobem jest umieszczenie ziół w pojemniczkach lub niewielkich słoikach pod półkami. W tym celu musisz przykleić pod szafką taśmę lub szyny. Przyprawy będą zawsze pod ręką!

Możesz również zabawić się w chemika i zaopatrzyć się w probówki. Idealnie sprawdzą się jako naczynie do przechowywania ziół, przypraw i innych proszków W sumie czasem gotowanie przypomina eksperymentowanie, prawda?

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja