Działają jak afrodyzjak. Banalnie prosty przepis na pieczone krewetki z chili
Pieczone krewetki z miodem i chili to przepyszna przystawka, którą warto zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje. Warto wiedzieć, że krewetki uchodzą za naturalny afrodyzjak. Podobnie działa papryczka chili. Po jej zjedzeniu, w naszym organizmie produkowane są endorfiny, a tętno przyspiesza. To sprawia, że nabieramy ochoty na zbliżenie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marynata: wszystkie składniki, oprócz krewetek, dokładnie wymieszać i odstawić.
- Krewetki obrać ze skorupek, pozostawiając ogonki. Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać marynatą. Przykryć, wstawić do lodówki na 1 godzinę. Następnie nadziać krewetki na patyczki, każdą przebijając dwukrotnie.
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Na blaszce położyć papier do pieczenia, a na nim ułożyć krewetki.
- Piec przez 8-10 minut. Upieczone krewetki nabiorą różowego odcienia.
- Krewetki ułożyć na półmisku, usunąć patyczki i podawać z czosnkową bagietką i sałatką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl