Pomidorówka w nowym wydaniu. 4 nietypowe dodatki do zupy pomidorowej
Pomidorowa to jedna z najbardziej znanych i lubianych polskich zup. Chyba nie sposób odmówić talerza tej pysznej, aromatycznej, kremowej zupy. Jeśli często jecie pomidorową, mogła się wam jednak już nieco znudzić. Może czas najwyższy, aby spróbować pomidorówki w zupełnie nowym wydaniu? Proponujemy cztery ciekawe dodatki, dzięki którym na nowo pokochacie tę wyjątkową zupę.
Owoce morza
Owoce morza nadadzą polskiej pomidorówce ciekawego, śródziemnomorskiego smaku. Gwarantujemy, że ta zupa przeniesie was na południe Włoch albo słoneczną Kretę. W sklepach można dostać mieszanki różnych owoców morza. Wystarczy taką mieszankę ugotować w gotowej już zupie. Jeśli jednak nie lubicie małży czy kalmarów, a jesteście fanami krewetek, możecie też podsmażyć krewetki na oliwie, wyłożyć je na głęboki talerz i zalać gorącą zupą.
Kukurydza
Możecie użyć zarówno kukurydzy z puszki, jak i świeżych ziaren z kolby. Dodajemy ziarna do zupy i blendujemy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Kukurydza nada pomidorówce niesamowitej słodyczy. To naprawdę świetne połączenie! Taką zupę krem możemy zjeść samą lub z groszkiem ptysiowym czy grzankami.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Te produkty pełne są niezdrowych dodatków
Żurawina
Dla wielbicieli mocnych wrażeń proponujemy pomidorówkę z żurawiną. Suszona żurawina ma ciekawy, słodko-kwaśny smak, który doskonale pasuje do pomidorowej. Przekonajcie się sami. Wystarczy, że pod koniec gotowania zupy dodacie kilka garści suszonej żurawiny i gotowe!
Makaron naleśnikowy
Może nie znudziła wam się sama pomidorówka, a dodatki, z którymi ją jecie? Ciągle tylko makaron albo ryż — czas na zmianę! Pomidorowa z makaronem naleśnikowym to świetna alternatywa dla klasycznej wersji zupy. Do ciasta na naleśniki nie dodajemy oczywiście cukru. Gotowe naleśniki kroimy wzdłuż na dość cienkie paski, dodajemy na talerze i zalewamy zupą.