Polędwiczki wieprzowe z kopytkami
Polędwiczka duszona z warzywami zachwyca swoim wyglądem i doskonałym smakiem. Mięso możesz podać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem. W każdej wersji będzie pysznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron.
- Przekładamy do garnka z gotującym się bulionem i gotujemy ok. 10 minut.
- Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę lub masło klarowane i przez ok. 10 minut podsmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem i dokładnie mieszamy. Kopytka gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Polędwiczki wyjmujemy z garnka, kroimy na plastry i układamy na talerzach. Podajemy z kopytkami, warzywami. Kopytka i polędwiczki polewamy sosem, w którym gotowały się polędwiczki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze