Trwa ładowanie...
d35ptwa
23-09-2021 11:46

Polędwiczki wieprzowe z kopytkami

Przepis

Polędwiczka duszona z warzywami zachwyca swoim wyglądem i doskonałym smakiem. Mięso możesz podać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem. W każdej wersji będzie pysznie.

d35ptwa
3.7
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: from_my_point_of_view@yahoo.com
Składniki
  • ok. 800 g polędwiczki wieprzowej
  • 300 ml bulionu
  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 1 średni brokuł
  • 2 opakowania kopytek lub gnocchi
  • mąka do oprószenia
  • masło klarowane lub oliwa do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
Przepis
  • Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron.
  • Przekładamy do garnka z gotującym się bulionem i gotujemy ok. 10 minut.
  • Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę lub masło klarowane i przez ok. 10 minut podsmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem i dokładnie mieszamy. Kopytka gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Polędwiczki wyjmujemy z garnka, kroimy na plastry i układamy na talerzach. Podajemy z kopytkami, warzywami. Kopytka i polędwiczki polewamy sosem, w którym gotowały się polędwiczki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Polędwiczki wieprzowe z kopytkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35ptwa
d35ptwa
d35ptwa
d35ptwa
Więcej tematów
d35ptwa