Trwa ładowanie...
d284iod
d284iod

Polędwiczki wieprzowe z kopytkami

Przepis
3.7
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d284iod
Składniki
  • ok. 800 g polędwiczki wieprzowej
  • 300 ml bulionu
  • 2 cukinie
  • 2 papryki
  • pomidorków koktajlowych
  • 1 średni brokuł
  • 2 opakowania kopytek lub gnocchi
  • mąka do oprószenia
  • masło klarowane lub oliwa do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
Przepis

Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy mąką i obsmażamy ze wszystkich stron.

Przekładamy do garnka z gotującym się bulionem i gotujemy ok. 10 minut.

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę lub masło klarowane i przez ok. 10 minut podsmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia doprawiamy pieprzem, solą i majerankiem i dokładnie mieszamy. Kopytka gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Polędwiczki wyjmujemy z garnka, kroimy na plastry i układamy na talerzach. Podajemy z kopytkami, warzywami. Kopytka i polędwiczki polewamy sosem, w którym gotowały się polędwiczki.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Polędwiczki wieprzowe z kopytkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d284iod
d284iod
d284iod

d284iod
d284iod
d284iod