Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami i makaronem
Idealne połączenie delikatnego mięsa, sezonowych warzyw i makaronu. Cały obiad w jednym garnku. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w słupki.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone wcześniej mięso. Doprawiam solą oraz papryką i chili. Smażę około 20 minut.
- Marchew obieram, kroję w słupki. Pomidory kroję w kostkę. Papryki oczyszczam z nasiona, również kroję w słupki. Warzywa dodaję do mięsa i smażę.
- Następnie podlewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy i suchy makaron. Gotuję, aż makaron będzie miękki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl