Placuszki na słodko i wytrawnie
Z owocami lub warzywami
To spora i smaczna konkurencja dla popularnych w polskich kuchniach mięs z zawiesistymi sosami. Jarskie potrawy, a szczególnie placki, jadamy chętnie i niezależnie od pory dnia. Można przygotować je z dodatkiem owoców, miodu, bakalii czy syropu klonowego, i zrobić słodkie śniadanie lub podwieczorek. Te przygotowane na bazie warzyw z dodatkiem ziół i aromatycznych przypraw mogą z kolei stanowić sycący obiad lub kolację na ciepło. Oto kilka inspirujących i prostych propozycji dla fanów placków.
To spora i smaczna konkurencja dla popularnych w polskich kuchniach mięs z zawiesistymi sosami. Jarskie potrawy, a szczególnie placki, jadamy chętnie i niezależnie od pory dnia. Można przygotować je z dodatkiem owoców, miodu, bakalii czy syropu klonowego i zrobić słodkie śniadanie lub podwieczorek. Te przygotowane na bazie warzyw z dodatkiem ziół i aromatycznych przypraw mogą z kolei stanowić sycący obiad lub kolację na ciepło. Oto kilka inspirujących i prostych propozycji dla fanów placków.