Placki ziemniaczane a'la pizza. Musisz spróbować
Nie znam osoby, która nie lubiłaby placków ziemniaczanych. Możemy je jeść zarówno na słodko z cukrem czy musem jabłkowym, jak i na wytrawnie - z sosem pieczarkowym, gulaszem, dipem czosnkowym. Tym razem postanowiliśmy zapiec placki z warzywami i żółtym serem. Wyszło pysznie!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 0,5 kg mączystych ziemniaków
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 cebula
- 0,5 papryki
- 10 dag pieczarek
- 1 pomidor
- 10 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- Ziemniaki i cebulę zetrzeć, połączyć z jajkiem i mąką, wymieszać, doprawić.
- Podzielić na 4 części i usmażyć na złoty kolor.
- Na usmażonych plackach układać: paprykę, pieczarki, pomidora pokrojonego w plasterki i posypać tartym serem. Chwilę zapiekać.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze