Placek owsiany
Placek owsiany to jedno z moich ulubionych śniadań. Jest tak uniwersalny, że można podać go z różnymi dodatkami. W wersji na słodko z owocami, masłem orzechowym czy po prostu polany miodem. W wersji wytrawnej z serem, z serkiem śmietankowym i plastrami wędzonego łososia lub z awokado.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Rodzaj diety: |
- 1 jajko
- 80 g twarogu
- 40 g płatków owsianych
- 40 ml dowolnego mleka
- szczypta soli
Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Smażyć na suchej, rozgrzanej patelni, pod przykryciem, z dwóch stron, na złocisty kolor.
W wersji z serem, po przewróceniu placka na drugą stronę układamy plasterki sera na jednej połowie. Kiedy ser się rozpuści, składamy placek.
Więcej inspoiracji na pyszne i zdrowe dania znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze