Placek owsiany
Placek owsiany to jedno z moich ulubionych śniadań. Jest tak uniwersalny, że można podać go z różnymi dodatkami. W wersji na słodko z owocami, masłem orzechowym czy po prostu polany miodem. W wersji wytrawnej z serem, z serkiem śmietankowym i plastrami wędzonego łososia lub z awokado.
Redakcja WP Kuchnia
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1 jajko
- 80 g twarogu
- 40 g płatków owsianych
- 40 ml dowolnego mleka
- szczypta soli
Przepis
Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. Smażyć na suchej, rozgrzanej patelni, pod przykryciem, z dwóch stron, na złocisty kolor.
W wersji z serem, po przewróceniu placka na drugą stronę układamy plasterki sera na jednej połowie. Kiedy ser się rozpuści, składamy placek.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl