Pizza na spodzie z salami
Pizza na spodzie z salami to kolejna wariacja na temat pizzy. W tej wersji nadaje się bardziej na śniadanie lub kolację, ze względu na fakt, iż nie jest aż tak bardzo sycąca, jak wersja kalafiorowa lub na spodzie z brokułów. Jak podpowiada Paulina Krajewska, autora bloga "Justmydelicious" jest bardzo smaczną alternatywą kanapek.
Pizza na spodzie z salami to kolejna wariacja na temat pizzy. W tej wersji nadaje się bardziej na śniadanie lub kolację, ze względu na fakt, iż nie jest aż tak bardzo sycąca, jak wersja kalafiorowa lub na spodzie z brokułów. Jak podpowiada Paulina Krajewska, autora bloga "Justmydelicious" jest bardzo smaczną alternatywą kanapek.
Składniki na pizzę na spodzie z salami (ok. 1 porcja):
5 plasterków salami
3-5 plastrów sera żółtego
3 plastry pomidora
3 plastry cebuli
świeże listki bazylii
oliwa z oliwek
Na salami ułóż plastry sera, następnie pozostałe składniki. Piecz w 180 stopni C przez około 10-15 minut do czasu, aż ser się stopi, a warzywa zmiękną.
Sugestie: na wierzch możesz użyć dowolnych składników. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, aby łatwo było zdjąć z niej pizzę. Pizzę łatwiej przełożysz na talerz, gdy poczekasz kilka minut, aż ser lekko stwardnieje.
Więcej inspirujących przepisów autorki na: www.justmydelicious.com