Pizza na spodzie z salami

Pizza na spodzie z salami to kolejna wariacja na temat pizzy. W tej wersji nadaje się bardziej na śniadanie lub kolację, ze względu na fakt, iż nie jest aż tak bardzo sycąca, jak wersja kalafiorowa lub na spodzie z brokułów. Jak podpowiada Paulina Krajewska, autora bloga "Justmydelicious" jest bardzo smaczną alternatywą kanapek.

Obraz
Źródło zdjęć: © Justmydelicious

Pizza na spodzie z salami to kolejna wariacja na temat pizzy. W tej wersji nadaje się bardziej na śniadanie lub kolację, ze względu na fakt, iż nie jest aż tak bardzo sycąca, jak wersja kalafiorowa lub na spodzie z brokułów. Jak podpowiada Paulina Krajewska, autora bloga "Justmydelicious" jest bardzo smaczną alternatywą kanapek.

Składniki na pizzę na spodzie z salami (ok. 1 porcja):

5 plasterków salami
3-5 plastrów sera żółtego
3 plastry pomidora
3 plastry cebuli
świeże listki bazylii
oliwa z oliwek

Na salami ułóż plastry sera, następnie pozostałe składniki. Piecz w 180 stopni C przez około 10-15 minut do czasu, aż ser się stopi, a warzywa zmiękną.

Sugestie: na wierzch możesz użyć dowolnych składników. Piecz na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, aby łatwo było zdjąć z niej pizzę. Pizzę łatwiej przełożysz na talerz, gdy poczekasz kilka minut, aż ser lekko stwardnieje.

Więcej inspirujących przepisów autorki na: www.justmydelicious.com

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany