Pierogi z soczewicą
Pierogi z farszem z soczewicy to propozycja na sycący i rozgrzewający posiłek. Dzięki odrobinie sosu sojowego, imbiru i czosnku farsz jest bardzo wyrazisty. Natomiast pieczarki dodają nadzieniu nieco soczystości.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Chleb namoczyć w ciepłej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyże oleju razem z posiekanym czosnkiem - wszystko posolić.
Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w maszynce. Wbić jajka, dodać sos sojowy, sól imbir, pieprz natkę pietruszki. Farsz nakładać na przygotowane ciasto.
Przepis dodał użytkownik inis1984
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze