Trwa ładowanie...
d4anc6f
d4anc6f

Pierogi z soczewicą

Przepis

Pierogi z farszem z soczewicy to propozycja na sycący i rozgrzewający posiłek. Dzięki odrobinie sosu sojowego, imbiru i czosnku farsz jest bardzo wyrazisty. Natomiast pieczarki dodają nadzieniu nieco soczystości.

4.0
(1 głos)
Oceń:
d4anc6f
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Pierogi z soczewicą
123
Pierogi z soczewicą
Składniki
  • szklanka soczewicy ugotowanej
  • 200 g pieczarek
  • sos sojowy
  • 1/2 szklanki zmielonego czerstwego chleba razowego
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • natka
  • sól imbir
  • pieprz
  • 3 łyżki oleju
Przepis

Chleb namoczyć w ciepłej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyże oleju razem z posiekanym czosnkiem - wszystko posolić.

Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w maszynce. Wbić jajka, dodać sos sojowy, sól imbir, pieprz natkę pietruszki. Farsz nakładać na przygotowane ciasto.

Przepis dodał użytkownik inis1984

d4anc6f
Pierogi z soczewicą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4anc6f
d4anc6f

d4anc6f
d4anc6f
d4anc6f