Pierogi z soczewicą
Pierogi z farszem z soczewicy to propozycja na sycący i rozgrzewający posiłek. Dzięki odrobinie sosu sojowego, imbiru i czosnku farsz jest bardzo wyrazisty. Natomiast pieczarki dodają nadzieniu nieco soczystości.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Chleb namoczyć w ciepłej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na 1 łyże oleju razem z posiekanym czosnkiem - wszystko posolić.
Przepis
Soczewicę, pieczarki i chleb zemleć w maszynce. Wbić jajka, dodać sos sojowy, sól imbir, pieprz natkę pietruszki. Farsz nakładać na przygotowane ciasto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl