Pieczone udka na kapuście
Udka kurczaka pieczone na kapuście to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny. Do mięsa podajemy ziemniaczane puree. Będzie pysznie. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Mięso myję, osuszam, kroję na połówki, przekładam do miski. Do mięsa dodaję pastę paprykową, jedną łyżkę oliwy z oliwek, sól, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszam i odstawiam na dwie godziny.
- Kapustę szatkuję, cebulę obieram, drobno kroję, papryki myję, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam jedną łyżkę oliwy z oliwek, solę i dokładnie mieszam, Warzywa układam na dnie naczynia żaroodpornego.
- Na warzywach układam udka kurczaka, piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze