Penne z cukinią i tuńczykiem w sosie śmietanowym
Ten makaron przygotujecie w ekspresowym tempie z zaledwie kilku składników. Połączenie cukinii i tuńczyka jest bardzo smaczne i lekkie. Jeśli zostanie wam dodatkowa porcja, możecie spakować ją do pracy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 400 g makaronu penne
- 3 małe cukinie lub 1 duża
- 1 lub 2 (w zależności od upodobania) puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- duża śmietana homogenizowana lub 2 mniejsze
- 2 łyżki oliwy
- pieprz
- zioła prowansalskie
- Pokrojoną w plastry cukinię smażymy na oliwie, do zarumienienia. Dodajemy tuńczyka, pieprz i zioła.
- Chwilę smażymy po czym odstawiamy patelnię i dodajemy śmietanę, mieszamy żeby się nie zwarzyła.
- Ugotowany makaron mieszamy na patelni z sosem, tak aby był nim w całości pokryty.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze