Trwa ładowanie...
dxbnoiz
dxbnoiz

Pasztet z królika z jadalnymi kasztanami

Przepis

Pasztet z królika z dodatkiem jadalnych kasztanów to wykwintna propozycja na świąteczny stół. Przygotowanie nie jest trudne, a smak z pewnością zachwyci wszystkich gości.

4.0
(1 głos)
Oceń:
dxbnoiz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Pasztet z królika z kasztanami
123
Składniki
  • 150 g całych kasztanów
  • 2 udka z królika
  • wątróbka z królika
  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 4 grubsze plasterki boczku
  • 1 szklanka koniaku
  • sól
  • pieprz
  • troszkę gotowego piekarskiego ciasta
Przepis

Oddzielić mięso królika od kości, pokroić mięso w duże kawałki, zrobić marynatę z koniaku, soli, pieprzu, polać marynatą, odstawić. Na dole ceramicznego naczynia ułożyć dwa plastry boczku, dodać kawałki królika w marynacie, całe kasztany, ułożyć w środku wątróbkę posoloną, popieprzoną, przykryć na zmianę mieloną wieprzowiną, kawałkami królika, wieprzowiną.

Położyć 2 ostatnie kawałki boczku na wierzchu. Przykryć naczynie i zamknąć hermetycznie oblepiając dookoła pokrywę ciastem. Piec w piekarniku 1.30 godz. w temp. 180/200 st. C. Na chwilę pozostawić w piekarniku.

Pieczenie: 1,30 godz. Czas przygotowania: 20 min.

Przepis dodał użytkownik Gosia25

Pasztet z królika z jadalnymi kasztanami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz
dxbnoiz