Trwa ładowanie...
d12cji3
d12cji3

Pasztet z grzybów leśnych

Przepis

Grzybowy pasztet to przepyszna alternatywa dla klasycznego mięsnego pasztetu. Jest niezwykle aromatyczny i wilgotny. Będzie się świetnie komponował z grzankami.

2.8
(6 głosów)
Oceń:
d12cji3
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Pasztet z grzybów leśnych
123
Składniki
  • 1 kg świeżych grzybów
  • duża cebula
  • 20 dag świeżej słoniny
  • pół czerstwej bułki paryskiej
  • 3 jaja
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pieprz
  • ziele angielskie lub gałka muszkatołowa
  • sól
Przepis

Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa razy. Do masy wbić jaja, dodać przyprawy i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć masę i zapiec.

Przepis dodał użytkownik teresa-kr

Pasztet z grzybów leśnych
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d12cji3

Podziel się opinią

1
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d12cji3
d12cji3
d12cji3
d12cji3
d12cji3