Pasztet z grzybów leśnych
Domowy pasztet z grzybów leśnych to przepyszna alternatywa dla klasycznego mięsnego pasztetu. Jest niezwykle aromatyczny i wilgotny. Będzie się świetnie komponował z grzankami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Grzyby oczyścić, opłukać i udusić na słoninie razem z cebulą. Dodać czerstwą bułkę, aby wchłonęła sos. Ostudzić, następnie zemleć w maszynce dwa razy. Do masy wbić jaja, dodać przyprawy i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, włożyć masę i zapiec.
Przepis dodał użytkownik teresa-kr
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze