Omlet szpinakowy. Szybko i pysznie
Rodzajów omletów jest mnóstwo, więc każdy, kto choć trochę lubi jajka, z pewnością znajdzie taką wersję, którą się zachwyci. Podstawą są, oczywiście, jajka, a dodatki zależą tylko od naszej fantazji albo tego, co mamy w lodówce.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- Przygotować szpinak (oczyścić, umyć) i usmażyć go na maśle, dodać rozdrobniony czosnek.
- Zalać rozmąconymi jajkami z przyprawami. Chwilkę podgrzewać na małym ogniu, aż się jajka zetną.
- Podawać na ciepło.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze