Olga Frycz gotuje. Libańska sałatka, pasta z papryki i quiche
Olga Frycz przygotowała na urodziny swojej córki libańska sałatkę, pastę z papryki i quiche z warzywami. Na deser zaserwowała zaś ciastka z przepisu Soni Bohosiewicz.
Olga Frycz gotuje
Olga Frycz organizowała ostatnio pierwsze urodziny swojej córeczki Heleny. Na stole pojawiło się wiele smakowitych potraw. "Sałatka z granatem i fetą to libańska sałatka Tabbolueh. Zrobiłam ją według przepisu Anny Starmach. Pasta z pieczonej papryki i pieczonego bakłażana też jest z przepisów Ani. Quiche, czyli placek na kruchym cieście na słono z różnymi dodatkami zalany jajeczno-śmietanową masą zrobiłam na pamięć z głowy, bo to moje must have każdej organizowanej przeze mnie domówki" – czytamy na jej koncie na Instagramie.
Quiche Olgi Frycz i ciastka Soni Bohosiewicz
Trzeba przyznać, że quiche wygląda na zdjęciu bardzo apetycznie. Co było w środku? "Cukinia, suszone pomidory, szpinak, czosnek, cebula oraz feta i koktajlowe pomidory. Ja zawsze cały farsz wcześniej przygotowuje na patelni" – pisze Frycz. Na deser aktorka zaserwowała ciasta według przepisu Soni Bohosiewicz. Zrobiono je z płatków kukurydzianych, masy kajmakowej, słonecznika i orzechów włoskich. Jak podobają się wam potrawy Frycz? Przygotujecie coś z jej przepisu?
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl