Olga Frycz gotuje. Libańska sałatka, pasta z papryki i quiche

Olga Frycz przygotowała na urodziny swojej córki libańska sałatkę, pastę z papryki i quiche z warzywami. Na deser zaserwowała zaś ciastka z przepisu Soni Bohosiewicz.

Olga Frycz pokazała zdjęcie swoich dań
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Olga Frycz gotuje

Olga Frycz organizowała ostatnio pierwsze urodziny swojej córeczki Heleny. Na stole pojawiło się wiele smakowitych potraw. "Sałatka z granatem i fetą to libańska sałatka Tabbolueh. Zrobiłam ją według przepisu Anny Starmach. Pasta z pieczonej papryki i pieczonego bakłażana też jest z przepisów Ani. Quiche, czyli placek na kruchym cieście na słono z różnymi dodatkami zalany jajeczno-śmietanową masą zrobiłam na pamięć z głowy, bo to moje must have każdej organizowanej przeze mnie domówki" – czytamy na jej koncie na Instagramie.

Quiche Olgi Frycz i ciastka Soni Bohosiewicz

Trzeba przyznać, że quiche wygląda na zdjęciu bardzo apetycznie. Co było w środku? "Cukinia, suszone pomidory, szpinak, czosnek, cebula oraz feta i koktajlowe pomidory. Ja zawsze cały farsz wcześniej przygotowuje na patelni" – pisze Frycz. Na deser aktorka zaserwowała ciasta według przepisu Soni Bohosiewicz. Zrobiono je z płatków kukurydzianych, masy kajmakowej, słonecznika i orzechów włoskich. Jak podobają się wam potrawy Frycz? Przygotujecie coś z jej przepisu?

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Co sekundę na wysypisko trafia ciężarówka ubrań. Mania zakupów przerasta ludzi

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Zanim pojawiła się cola, piliśmy litrami. Gasi pragnienie i uspokaja jelita
Zanim pojawiła się cola, piliśmy litrami. Gasi pragnienie i uspokaja jelita
Wpierają serce, regulują trawienie. Dorzuć do słoika z ogórkami albo zaparz jak herbatę
Wpierają serce, regulują trawienie. Dorzuć do słoika z ogórkami albo zaparz jak herbatę
Polacy się zajadają, bo myślą, że są zdrowe. Dietetyk nie pochwala takiego śniadania
Polacy się zajadają, bo myślą, że są zdrowe. Dietetyk nie pochwala takiego śniadania
Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Nie tylko kiszenie. Taką sałatkę robię na zimę z kapustą, idealna do kotletów
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Latem robię knedle bez ziemniaków. Są pyszne i wysokobiałkowe
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki
Rozdrobnione warzywo wrzucam do wody. Po odcedzeniu mam najlepszy oprysk na chore ogórki
To jedno z najzdrowszych mięs. Polacy wciąż mają opory, aby je jeść
To jedno z najzdrowszych mięs. Polacy wciąż mają opory, aby je jeść
Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Najzdrowsze grzyby. Zwłaszcza seniorzy powinni zajadać
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
Wymiata toksyny z organizmu jak miotełka. Latem jest najzdrowsza i najsmaczniejsza
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
W upały pijemy ją litrami. Nie mamy świadomości, że działa jak trucizna
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Większość myśli, że są zdrowe. Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy
Gdy zobaczę w sklepie, od razu ją kupuję. Reguluje ciśnienie i pomaga stracić zbędne kilogramy