Trwa ładowanie...
d12ncv7
d12ncv7

Ogórki słodko-kwaśne po wietnamsku. Przepis dostaliśmy od czytelnika

Przepis

Pan Grzegorz podzielił się z nami genialnym pomysłem na ogórki po wietnamsku. Będą idealne jako składnik sałatek lub przekąska na imprezie. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.

2.6
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Ogórki słodko-kwaśne po wietnamsku. Przepis dostaliśmy od czytelnika
123RF
Składniki
  • 10 szt. świeżych ogórków
  • 100 g soli morskiej
  • 200 ml octu 9 proc.
  • 200 g cukru sodża
  • 50 ml słodkiej wódki koreańskiej
Przepis
  • Nie odcinać całkowicie ogonków z ogórków - zostawić około 2 mm.
  • Ogórki umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pozostawić je do całkowitego wyschnięcia.
  • W dużej misce umieścić duży polietylenowy worek i poukładać w nim ogórki. Posypać z wierzchu ogórki solą morską.
  • Następnie posypać je cukrem. Kolejno dodać ocet. Na końcu polać wódką.
  • Teraz worek ciasno i szczelnie (hermetycznie!) zawinąć i pozostawić w misce na 3-5 dni w temperaturze pokojowej.
  • Następnie włożyć hermetycznie zamknięty worek z ogórkami do lodówki. Można je tam trzymać do tygodnia, ale powinny być hermetycznie zamknięte w worku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Ogórki słodko-kwaśne po wietnamsku. Przepis dostaliśmy od czytelnika
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d12ncv7
d12ncv7
d12ncv7
d12ncv7
Więcej tematów
d12ncv7