Ogórki słodko-kwaśne po wietnamsku. Przepis dostaliśmy od czytelnika
Pan Grzegorz podzielił się z nami genialnym pomysłem na ogórki po wietnamsku. Będą idealne jako składnik sałatek lub przekąska na imprezie. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Nie odcinać całkowicie ogonków z ogórków - zostawić około 2 mm.
- Ogórki umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pozostawić je do całkowitego wyschnięcia.
- W dużej misce umieścić duży polietylenowy worek i poukładać w nim ogórki. Posypać z wierzchu ogórki solą morską.
- Następnie posypać je cukrem. Kolejno dodać ocet. Na końcu polać wódką.
- Teraz worek ciasno i szczelnie (hermetycznie!) zawinąć i pozostawić w misce na 3-5 dni w temperaturze pokojowej.
- Następnie włożyć hermetycznie zamknięty worek z ogórkami do lodówki. Można je tam trzymać do tygodnia, ale powinny być hermetycznie zamknięte w worku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze