Nie uwierzysz, że kalafior może tak smakować. Chrupiąca przekąska
Kawałki kalafiora usmażone w panierce to przepyszna, choć kaloryczna przekąska. Jednak od czasu do czasu możemy sobie na nią pozwolić. Tak przygotowanego kalafiora możemy podać z dipem ziołowym. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki.
- Jajka rozmieszać z mlekiem.
- Różyczki kalafiora dokładnie obtoczyć kolejno w jajku oraz w bułce tartej.
- Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor (nie żałować tłuszczu.)
- Gotowe kawałki kalafiora ułożyć na ręczniczkach kuchennych, aby odsączyć z nadmiaru oleju.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze