Trwa ładowanie...
d18ap0v
Diana Rusiłowicz

Nie uwierzysz, że kalafior może tak smakować. Chrupiąca przekąska

Przepis

Kawałki kalafiora usmażone w panierce to przepyszna, choć kaloryczna przekąska. Jednak od czasu do czasu możemy sobie na nią pozwolić. Tak przygotowanego kalafiora możemy podać z dipem ziołowym. Przepis z bloga "Di bloguje".

d18ap0v
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
Przepis
  • Kalafiora ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki.
  • Jajka rozmieszać z mlekiem.
  • Różyczki kalafiora dokładnie obtoczyć kolejno w jajku oraz w bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor (nie żałować tłuszczu.)
  • Gotowe kawałki kalafiora ułożyć na ręczniczkach kuchennych, aby odsączyć z nadmiaru oleju.
Nie uwierzysz, że kalafior może tak smakować. Chrupiąca przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d18ap0v
d18ap0v
d18ap0v
d18ap0v
d18ap0v
Więcej tematów
d18ap0v