Nic się nie zmarnuje. Wegańskie kotlety z czerstwego pieczywa
Pyszne, sycące i bez jajek. Tak w kilku słowach można scharakteryzować te kotlety. Osoby, które jednak nie wyobrażają sobie życia bez jajek mogą dodać 1 sztukę w zamian za kleik z lnu i wody.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Chleb połam i namocz w letniej wodzie z mlekiem, tak, by pieczywo było całe zamoczone. Całość odstaw na 15 minut, a następnie odsącz.
- Cebulę poszatkuj i podsmaż na tłuszczu na złoty kolor.
- Masę chlebową zmiel razem z cebulą.
- Dodaj pozostałe składniki, uformuj kotleciki i smaż je z obu stron na tłuszczu.
Przepis pochodzi z książki Anny Lesz "Bez marnowania. Kuchnia zero waste"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze