Naleśniki z serkiem ricotta i cukinią
Naleśniki można jeść na tysiące sposobów – na słono, na słodko, z mięsem, warzywami, owocami, serem... Zwijane, składane w zgrabne kopertki, zapiekane, zalewane sosem. Każdy, nawet największy niejadek, znajdzie coś dla siebie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Ubijamy ciasto na naleśniki razem z zieleniną. Odstawiamy na pół godziny, żeby wypoczęło.
- Smażymy dość cienkie naleśniki.
- Na osobnej patelni podsmażamy na maśle cukinię przez kilka minut. Dodajemy migdały i serek. Doprawiamy.
- Na każdy naleśnik nakładamy nieco nadzienia i zamykamy w trójkąty. Układamy je w nasmarowanym naczyniu do zapiekania. Na końcu wszystko zalewamy śmietanką i posypujemy serem. Zapiekamy ok. 20 min w piekarniku i podajemy gorące.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze