Najlepsze pod słońcem kotlety mielone. Dodaj ten składnik
Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej znikają ze stołu kilka chwil. Są bardzo soczyste i miękkie. Pokocha je cała rodzina. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 całe jajko
- 1 cebula
- 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
- ½ kg kapusty kiszonej
- ½ łyżeczki papryki ostrej
- sól
- olej do smażenia
- Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
- Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebulę.
- Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze