Trwa ładowanie...
d32sh1i
oprac. Katarzyna Gileta
02-11-2021 11:10

Najlepsze pod słońcem kotlety mielone. Dodaj ten składnik

Przepis

Obłędnie smaczne kotlety mielone z dodatkiem kapusty kiszonej znikają ze stołu kilka chwil. Są bardzo soczyste i miękkie. Pokocha je cała rodzina. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d32sh1i
2.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 całe jajko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki bułki tartej oraz do panierki
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • sól
  • olej do smażenia
d32sh1i
  • Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, wsypuję bułkę tartą, sól, paprykę ostrą.
  • Dodaję odsączoną z soku, pokrojoną kapustę kiszoną oraz obraną drobno pokrojoną cebulę.
  • Wyrabiam dokładnie masę mięsną, robię okrągłe kotlety, panieruję w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju.
Najlepsze pod słońcem kotlety mielone. Dodaj ten składnik
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
5
Share
d32sh1i

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32sh1i
d32sh1i
d32sh1i
d32sh1i
Więcej tematów
d32sh1i