Może zastąpić obiad. Ekspresowa sałatka z szynką i ciecierzycą
Kiedy nie macie ochoty na długie godziny spędzone w kuchni, a doskwiera wam głód, przygotujcie na obiad lub kolację sycącą sałatkę z ciecierzycą i szynką. W wersji fit zamiast majonezu możecie użyć jogurtu naturalnego lub oliwy z oliwek. Będzie równie smacznie. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
- 200 g ciecierzycy (ugotowanej, z puszki lub słoika)
- 100g szynki pieczonej
- 2 jajka
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 pęczka pietruszki
- sól, pieprz
- majonez
- Ciecierzycę odcedzić z zalewy, a jajka ugotować na twardo.
- Następnie szynkę z papryką należy pokroić w kostkę, jajka w ósemki, a natkę pietruszki posiekać.
- Na talerzach umieścić wszystkie składniki, doprawić solą oraz pieprzem i dodać odrobinę majonezu.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze