Mięsna rolada z omletem. Doskonała na obiad i do kanapek
Przepis
Soczysta, miękka rolada z mięsa mielonego z omletem, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie sprawdzi się na domowych imprezach. Efektownie wygląda i doskonale smakują. Zaskocz swoich gości. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Składniki na omlet:
- 5 całych jajek
- 1 papryka czerwona
- 1 puszka groszku konserwowego
- sól, pieprz
Składniki na masę mięsną:
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula
- jajko
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki śmietany 12 proc.
- 2 łyżki ketchupu
Przepis
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Mięsna rolada z omletem. Doskonała na obiad i do kanapek
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.