Marynowane pieczarki w zupełnie nowym wydaniu
Pieczarki w cieście zanurzone w słodko-kwaśnej marynacie. Sprawdzą się zarówno jako do drugiego dania, jak i jako przystawka na domowe imprezy. Wypróbujcie przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
Okazja: |
- Pieczarki czyścimy. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem.
- Pieczarki obtaczamy w jajku, mące krupczatce i smażymy na dość głębokim oleju na złoto.
- Łyżką cedzakową wyławiamy pieczarki i osączamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Z pozostałych składników gotujemy zalewę.
- W wyparzonych słoikach bardzo ciasno układamy nasze pieczarki.
- Na wierzchu każdego słoiczka układamy po parę piórek cebuli.
- Zalewamy gorącą zalewą, wycieramy brzegi słoika i zakręcamy słoiki.
- Pieczarki pasteryzujemy 30 min. Pieczarki możemy jeść już po 5-6 dniach.
Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia
src="https://d.wpimg.pl/798881416-192184521/ciasto.JPG"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze