Marynowana dynia w occie
Przetwory z dyni są pełne wartościowych składników, dlatego warto mieć przynajmniej jeden taki cenny słoik w domowej spiżarni. Szybko je przygotujesz, aby w nadchodzących miesiącach w pełni cieszyć się smakiem dyni.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Marynowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Dynię obierz i pokrój w cienkie plastry lub w kostkę, ułóż w słoiku. Dodaj imbir, 1 goździk, 1 kawałek cynamonu.
- Stwórz aromatyczną marynatę. Połącz ze sobą pozostałe składniki i zagotuj.
- Zalej dynię gotującą się marynatą. Szczelnie zamknij i odwróć, pozostawiając przynajmniej na 1 dzień.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl