Makaron z kurkami i łososiem w kremowym sosie. Obiad palce lizać
Sezon na kurki trwa krótko, dlatego warto z niego czerpać pełnymi garściami. Te pyszne letnie grzyby doskonale sprawdzają się jako składnik sosów, zup i jajecznicy. Przepis na wyśmienity makaron z kurkami i łososiem pochodzi z bloga "Moniki smakołyki".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Makaron gotuj w lekko osolonej wodzie na al dente, w tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
- Oczyść i osusz kurki. Posiekaj koperek, zieloną pietruszkę, łososia wędzonego podziel na mniejsze kawałki.
- Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj kurki, podsmaż je 3-4 min, dopraw szczyptą soli.
- Wlej śmietankę, podgrzewaj 2 min, dodaj zioła, makaron, delikatnie wymieszaj (śmietanka lekko się zredukuje). Patelnię zdejmij z ognia, kawałki łososia, połącz składniki i dopraw pieprzem do smaku.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze