Makaron z bobem, chorizo i żółtą cukinią w sosie z serem gorgonzola
Oto przepyszna propozycja na letni obiad. Wśród głównych składników sezonowe warzywa - bób i cukinia. W połączeniu z hiszpańską kiełbasą chorizo i serem pleśniowym stworzą genialną kompozycję.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją. Na patelni podsmażamy cebulę na klarowanym maśle a następnie dodajemy chorizo i czosnek.
- Wszystko mieszamy i smażymy do 5 minut. Następnie dodajemy bób, cukinię i pomidorki.
- Wszystko doprawiamy pieprzem i solą oraz wrzucamy rozdrobniony ser gorgonzola. Dolewamy łyżkę wody z ugotowanego makaronu i przekładamy makaron na patelnię.
- Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i gotowe! Układając na talerzach, warto jest udekorować danie listkami bazylii i posypać czarnym pieprzem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze