Makaron z bobem, chorizo i żółtą cukinią w sosie z serem gorgonzola
Oto przepyszna propozycja na letni obiad. Wśród głównych składników sezonowe warzywa - bób i cukinia. W połączeniu z hiszpańską kiełbasą chorizo i serem pleśniowym stworzą genialną kompozycję.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją. Na patelni podsmażamy cebulę na klarowanym maśle a następnie dodajemy chorizo i czosnek.
- Wszystko mieszamy i smażymy do 5 minut. Następnie dodajemy bób, cukinię i pomidorki.
- Wszystko doprawiamy pieprzem i solą oraz wrzucamy rozdrobniony ser gorgonzola. Dolewamy łyżkę wody z ugotowanego makaronu i przekładamy makaron na patelnię.
- Wszystko dokładnie ze sobą łączymy i gotowe! Układając na talerzach, warto jest udekorować danie listkami bazylii i posypać czarnym pieprzem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl