Łosoś z ryżem jaśminowym i sosem sojowym
Łosoś gotowany na parze posmakuje nie tylko osobom, które są na diecie. Tak przygotowana ryba jest miękka i soczysta, a dodatek imbiru i aromatyczny sos sojowy zamienią ją w prawdziwe kulinarne arcydzieło.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Oskrobanego łososia nadciąć od strony skóry co 5 cm. W powstałe kieszonki włożyć kawałki imbiru.
- Gotować na parze 15- 25 minut.
- Dymkę obrać i pociąć w paski. Ugotowaną rybę obsypać pociętą dymką i polać niewielką ilością oleju arachidowego. Całość pokropić ciemnym sosem sojowym i podawać z ryżem i z sosem do zamaczania ryby - wymieszać sos sojowy oraz chili.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze