Łosoś w sosie z pieczarkami i zielonym pieprzem
Połączenie ryby i grzybów może si e niektórym wydawać dość karkołomne, ale jest naprawdę fantastyczne. Świeży łosoś będzie się świetnie komponować z pieczarkami i zielonym pieprzem. Spróbujcie koniecznie. Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami".
Anna Kamińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Łososia myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem i rumienię na oliwie z obu stron. Odstawiam.
- Szalotkę i czosnek drobno siekam. Pieczarki kroję na plasterki. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam pieczarki na złoto, dodaję szalotkę i czosnek i podsmażam, mieszając. Wlewam wodę i śmietanę, mieszam i gotuję na patelni, aż sos zgęstnieje.
- Dodaję listki tymianku, zielony pieprz i sól. Teraz wlewam wino, mieszam i kładę łososia. Gotuję razem kilka minut i podaję z grzankami i winem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl