Łosoś w sosie z pieczarkami i zielonym pieprzem
Połączenie ryby i grzybów może si e niektórym wydawać dość karkołomne, ale jest naprawdę fantastyczne. Świeży łosoś będzie się świetnie komponować z pieczarkami i zielonym pieprzem. Spróbujcie koniecznie. Przepis z bloga "Kuchennymi drzwiami".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Łososia myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem i rumienię na oliwie z obu stron. Odstawiam.
- Szalotkę i czosnek drobno siekam. Pieczarki kroję na plasterki. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam pieczarki na złoto, dodaję szalotkę i czosnek i podsmażam, mieszając. Wlewam wodę i śmietanę, mieszam i gotuję na patelni, aż sos zgęstnieje.
- Dodaję listki tymianku, zielony pieprz i sól. Teraz wlewam wino, mieszam i kładę łososia. Gotuję razem kilka minut i podaję z grzankami i winem.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze