Trwa ładowanie...
d2d2waa
17-03-2022 09:01

Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin

Przepis

Bardzo prosta i pyszna zupa jarzynowa. Idealna na wiosnę. Możecie użyć mrożonych warzyw, są równie wartościowe, co świeże. Zupę można zabielić śmietaną, lecz nie jest to koniecznie.

d2d2waa
3.4
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
adobe stock
Źródło: adobe stock
Składniki
  • 1,5 litra bulionu drobiowego
  • 1 mała cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • brukselka
  • fasola szparagowa
  • 20 g masła
  • pieprz, sól
  • natka pietruszki
Przepis
  • Pokrojoną w półplasterki cebulę szklimy na maśle. Dodajemy łyżkę mąki i energicznie mieszamy, aby się nie przypaliła. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
  • Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę i fasolkę szparagową.
  • Gotujemy około 25 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
d2d2waa
Więcej tematów
d2d2waa