Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin
Przepis
Bardzo prosta i pyszna zupa jarzynowa. Idealna na wiosnę. Możecie użyć mrożonych warzyw, są równie wartościowe, co świeże. Zupę można zabielić śmietaną, lecz nie jest to koniecznie.
3.4
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Źródło: adobe stock
Składniki
Przepis
- Pokrojoną w półplasterki cebulę szklimy na maśle. Dodajemy łyżkę mąki i energicznie mieszamy, aby się nie przypaliła. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
- Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę i fasolkę szparagową.
- Gotujemy około 25 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.