Lekka zupa jarzynowa na wiosnę. Moc witamin
Bardzo prosta i pyszna zupa jarzynowa. Idealna na wiosnę. Możecie użyć mrożonych warzyw, są równie wartościowe, co świeże. Zupę można zabielić śmietaną, lecz nie jest to koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Pokrojoną w półplasterki cebulę szklimy na maśle. Dodajemy łyżkę mąki i energicznie mieszamy, aby się nie przypaliła. Następnie wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia.
- Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę i pietruszkę. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę i fasolkę szparagową.
- Gotujemy około 25 minut. Na koniec doprawiamy do smaku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze