Trwa ładowanie...
dsuwq0e
20-06-2008 14:35

kurczak po włosku

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
dsuwq0e
Składniki
  • 6 filetów z kurczaka, bez skórki mąka z przyprawami
  • tarta bulka
  • 1 jajko, rozklócone
  • l/4 szklanki oleju roślinnego
  • 2 szklanki sosu pomidorowego do makaronu
  • 6 plastrów prosciutto lub szynki
  • 6 plastrów mozzarelli
  • 6 podwójnych listków świeżej szałwii
Przepis

1 Mięso z kurczaka zawinąć w pergamin i lekko pobić tłuczkiem.
Oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i w bułce tartej.
Przełożyć na talerz wyłożony plastikową folią spożywczą i wstawić do lodówki na 15 minut.
2 Podgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu, mięso z kurczaka smażyć 2—3 minuty z każdej strony, aż się zrumieni.
Zdjąć z patelni i odstawić na bok.
3 Na patelnię wlać sos pomidorowy, podgrzewać na małym ogniu przez 4—5 minut.
Na patelni ułożyć mięso z kurczaka pojedynczą warstwą, na każdym filecie położyć plaster prosciutto lub szynki, plaster sera i 2 listki szałwii.
Przykryć i dusić 5 minut, aż mięso będzie dogotowane w środku, a ser się rozpuści.
Podawać natychmiast.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dsuwq0e
dsuwq0e
dsuwq0e
Więcej tematów
dsuwq0e