Księżna Meghan i książę Harry w Afryce. "Znaczenie gotowania" podczas smakowania lokalnej kuchni

Podczas książęcej wizyty w Republice Południowej Afryki, Meghan i Harry odwiedzili District Six Museum i Homecoming Centre w Kapsztadzie. Para podkreśliła "znaczenie gotowania" w trakcie swojego pobytu w Południowej Afryce.

Księżna Meghan i książe Harry podczas wizyty w Kapsztadzie ugoszczeni lokalnym jedzeniem
Źródło zdjęć: © Getty Images

Meghan i Harry zostali poczęstowani regionalnymi potrawami przygotowanymi przez lokalną społeczność. Zdjęcie z kolacji opublikowali na swoim koncie na Instagramie.

Na Instagramie czytamy, że para została ugoszczona przez kobiety wspaniałymi daniami odzwierciedlającymi różnorodność przepisów i znaczenie gotowania dla zbliżenia społeczności. Jest to temat, który jest bardzo ważny dla księżnej Meghan.

Opis zdjęcia nawiązuje także do książki kucharskiej "Razem: Nasza społeczna książka kucharska", którą Meghan pomogła stworzyć w zeszłym roku we współpracy z kobietami pracującymi w Hubb Community Kitchen w Londynie.

Meghan i Harry byli niezwykle wdzięczni za powitanie, jakie otrzymali podczas pierwszego dnia swojej wizyty w Południowej Afryce.

Zobacz także: Jak suszyć i mrozić grzyby? Wiemy, jak je przygotować do przechowywania:

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany