Trwa ładowanie...
d4jf9nt
27-05-2021 13:29

Krupnik palce lizać. Zapomniany przepis w smakowitej odsłonie

Przepis

Krupnik, to obok rosołu, pomidorówki czy ogórkowej, jedna z klasycznych polskich zup. Niestety jest już nieco zapomniana. Wielka szkoda, bo to smaczna i pożywna zupa. Jak ją przygotować? Przepis znajdziecie na blogu "Di bloguje".

d4jf9nt
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • mięso drobiowe/wieprzowe na wywar
  • około 1/2 szklanki pęczaku
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Opcjonalnie:

  • śmietana
Przepis
  • Ugotować wywar drobiowy z solą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
  • Wrzucić pokrojone warzywa oraz opłukaną kaszę.
  • Całość gotować do miękkości warzyw i kaszy.
  • Na koniec gotowania zupę posypać niewielką porcją posiekanej zieleniny.
  • Doprawić do smaku. Zupę można zabielić śmietaną.
Krupnik palce lizać. Zapomniany przepis w smakowitej odsłonie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4jf9nt
d4jf9nt
d4jf9nt
d4jf9nt
Więcej tematów
d4jf9nt