Krokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynką
Błyskawiczna przekąska, która sprawdzi się na co dzień oraz na wszelkich imprezach. Krokiety z chleba tostowego z żółtym serem i szynką są sycące i naprawdę smaczne. Możecie je podawać z ulubionym sosem lub w wersji solo. Wypróbujcie przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 4 kromki chleba tostowego
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry dowolnej wędliny
- 4 plastry pomidora
- 1/2 cebuli (opcjonalnie)
- 1 jajko
- bułka tarta
- olej do głębokiego smażenia
- Kromki chleba tostowego rozwałkować. Najlepiej odciąć skórki, ale jeśli chleb jest miękki, to nie ma takiej potrzeby.
- Na każdej kromce umieścić po plasterku sera, wędliny, pomidora i dołożyć zeszkloną cebulkę. Chleb pozwijać w ruloniki i obtoczyć w jajku oraz bułce tartej. Należy pamiętać o panierowaniu boków.
- Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze