Trwa ładowanie...

Kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej. Zobaczcie przepis

Okazuje się, że Marcelina Zawadzka to zapalona grzybiarka! Znana prezenterka pochwaliła się na Instagramie znalezionymi na działce dorodnymi okazami, które postanowiła wykorzystać w kuchni.

Marcelina Zawadzka przygotowuje kotlety z kaniMarcelina Zawadzka przygotowuje kotlety z kaniŹródło: Instagram
d1spt7t
d1spt7t

Marcelina Zawadzka to zwyciężczyni konkursu Miss Polonia 2011. W 2013 roku rozpoczęła karierę prezenterki telewizyjnej. Prowadziła takie programy jak "The Voice of Poland", "Bake Off – Ale ciacho" oraz "Projektanci na start". Na swoim profilu na Instagramie zawadzka podzieliła się przepisem na smaczne kotlety z kani.

"Czubajka Kania uchodzi za prawdziwy grzybowy przysmak. Wszystkie te, które widzicie na filmiku wyrosły na mojej działce (czekałam, aż rozwiną się na super 'schabowego' wkurzając tym widokiem wszystkich sąsiadów - z góry za to przepraszam). Panierowana i usmażona jak kotlet schabowy jest po prostu wyborna" - pisze w swoim Instagramowym poście znana prezenterka.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ogórek i pomidor. Zakazane połączenie, które Polacy uwielbiają

Przepis na kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej

Składniki:

  • 5 kani
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól i pieprz

d1spt7t

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oczyszczamy z piasku. Odcinamy trzonki.
  2. Na dużym talerzu rozbijamy jajka. Dodajemy sól i pieprz, a następnie roztrzepujemy je widelcem.
  3. Każdego grzyba moczymy w jajku, a potem panierujemy w bułce. Czynność powtarzamy dwukrotnie.
  4. Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Grzyby można smażyć również na klarowanym maśle.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d1spt7t
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1spt7t
Więcej tematów