Kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej. Zobaczcie przepis
Okazuje się, że Marcelina Zawadzka to zapalona grzybiarka! Znana prezenterka pochwaliła się na Instagramie znalezionymi na działce dorodnymi okazami, które postanowiła wykorzystać w kuchni.
Marcelina Zawadzka to zwyciężczyni konkursu Miss Polonia 2011. W 2013 roku rozpoczęła karierę prezenterki telewizyjnej. Prowadziła takie programy jak "The Voice of Poland", "Bake Off – Ale ciacho" oraz "Projektanci na start". Na swoim profilu na Instagramie zawadzka podzieliła się przepisem na smaczne kotlety z kani.
"Czubajka Kania uchodzi za prawdziwy grzybowy przysmak. Wszystkie te, które widzicie na filmiku wyrosły na mojej działce (czekałam, aż rozwiną się na super 'schabowego' wkurzając tym widokiem wszystkich sąsiadów - z góry za to przepraszam). Panierowana i usmażona jak kotlet schabowy jest po prostu wyborna" - pisze w swoim Instagramowym poście znana prezenterka.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Ogórek i pomidor. Zakazane połączenie, które Polacy uwielbiają
Przepis na kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej
Składniki:
- 5 kani
- 3 jajka
- bułka tarta
- olej
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Grzyby oczyszczamy z piasku. Odcinamy trzonki.
- Na dużym talerzu rozbijamy jajka. Dodajemy sól i pieprz, a następnie roztrzepujemy je widelcem.
- Każdego grzyba moczymy w jajku, a potem panierujemy w bułce. Czynność powtarzamy dwukrotnie.
- Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Grzyby można smażyć również na klarowanym maśle.