Kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej. Zobaczcie przepis

Okazuje się, że Marcelina Zawadzka to zapalona grzybiarka! Znana prezenterka pochwaliła się na Instagramie znalezionymi na działce dorodnymi okazami, które postanowiła wykorzystać w kuchni.

Marcelina Zawadzka przygotowuje kotlety z kaniMarcelina Zawadzka przygotowuje kotlety z kani
Źródło zdjęć: © Instagram

Marcelina Zawadzka to zwyciężczyni konkursu Miss Polonia 2011. W 2013 roku rozpoczęła karierę prezenterki telewizyjnej. Prowadziła takie programy jak "The Voice of Poland", "Bake Off – Ale ciacho" oraz "Projektanci na start". Na swoim profilu na Instagramie zawadzka podzieliła się przepisem na smaczne kotlety z kani.

"Czubajka Kania uchodzi za prawdziwy grzybowy przysmak. Wszystkie te, które widzicie na filmiku wyrosły na mojej działce (czekałam, aż rozwiną się na super 'schabowego' wkurzając tym widokiem wszystkich sąsiadów - z góry za to przepraszam). Panierowana i usmażona jak kotlet schabowy jest po prostu wyborna" - pisze w swoim Instagramowym poście znana prezenterka.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ogórek i pomidor. Zakazane połączenie, które Polacy uwielbiają

Przepis na kotlety z kani Marceliny Zawadzkiej

Składniki:

  • 5 kani
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Grzyby oczyszczamy z piasku. Odcinamy trzonki.
  2. Na dużym talerzu rozbijamy jajka. Dodajemy sól i pieprz, a następnie roztrzepujemy je widelcem.
  3. Każdego grzyba moczymy w jajku, a potem panierujemy w bułce. Czynność powtarzamy dwukrotnie.
  4. Smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju. Grzyby można smażyć również na klarowanym maśle.
Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów